Ömer El-Beşir Sonrası Türkiye-Sudan İlişkileri

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü olarak bölgesel çalışmalar kapsamında ilk akademik programımıza Afrika ile başlıyoruz. Konuğumuz İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (İNSAMER) Afrika Çalışmaları Koordinatörü Dr. Serhat Orakçı ile Ömer El Beşir sonrasında Türkiye-Sudan ilişkilerini konuşacağız. Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahim Sıradağ moderatörlüğünde sürdürülecek olan program zoom platformunda gerçekleştirilecektir.

Programımıza katılım taleplerinizi iibf@fsm.edu.tr adresine göndereceğiniz mail yoluyla iletebilirsiniz. Zoom giriş bilgileri katılımcılarımıza mail yoluyla program öncesinde gönderilecektir.

Serhat Orakçı kimdir?

1980 Amasya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2008 yılında Güney Afrika’da Johannesburg Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2008-2015 yılları arasında İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesinde Sudan’da proje kordinatörlüğü ve Afrika koordinatörlüğü yaptı. Anlayış Dergisi, Dünya Bülteni, Anadolu Ajansı ve Yenişafak gazetesi gibi mecralarda Afrika üzerine analiz yazıları yayınlandı. 2016 yılından beri İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (İNSAMER) bünyesinde Afrika çalışmaları yürüten Orakçı, Sudan’da bölgesel sorunlar ve ulusal entegrasyonu konu alan doktora çalışmasıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden 2020 yılında mezun olmuştur.

Etkinlik Türü : Panel
Konum : Zoom Meeting