Kredi analizinin püf noktaları bu kitapta

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Turgay Geçer, yeni kitabında tüm ekonomiler için yaşamsal öneme sahip kredi sisteminin temel parçası olan “kredi analizi” konusunu ele alıyor.

Kredi analizinin; kredi enformasyon sistemi, kredi derecelendirme sistemi, kredi kuruluşları, kredi sigorta sistemi, kredi türev piyasası ve kredi garanti programlarından oluşan sistemin temel parçası ve işletmelerin kredibilitelerinin tespitinde kullanılabilecek tek çözüm olduğunu söyleyen Doç. Dr. Turgay Geçer, Kredi Analizi kitabında kredi analizinde kullanılacak yöntem ve yaklaşımları değerlendiriyor.

Kredi analizinin teorik çerçevesi sonrası finansal tabloların kredi analizine hazır hâle getirilmesi için gerekli düzeltme ve düzenleme işlemlerinin ele alındığı kitapta, kredi analizinde kullanılabilecek bir tool set sunuluyor, tek düzen hesap planında listelenen hesaplar esas alınarak geleneksel hesaplama yöntemleri yanı sıra yenilikçi hesaplama yöntemleri de inceleniyor. Kredi Analizi, Nobel Akademik Yayıncılık etiketiyle ilgisiyle buluştu.