Bölüm Hocalarımız Filistin'de İnsan Hakları Çalıştayına katıldı

Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İsmail Yaylacı ve bölüm öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Ahmet Yıldız ve Doç. Dr. Abdurrahim Sıradağ, 29 Ocak Pazartesi günü, üniversitemiz ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu katkılarıyla düzenlenen “İsrail’in Filistin/Gazze Topraklarında Sebep Olduğu İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri” başlıklı çalıştaya katıldı. 

13 farklı ülkeden yaklaşık 30 akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı çalıştay; Apartheid Rejimi ve Uluslararası Hukuk, Yerel Dinamikler ve Uluslararası Toplum, Tarih, Siyaset ve Teoloji ile Hak İhlalleri ve Kolonizasyon başlıkları altında dört oturum halinde gerçekleştirildi.

Çalıştayda, İsmail Yaylacı Hocamız, "Uluslararası Hukukta Apartheid Suçu ve İsrail", Ahmet Yıldız Hocamız, "İsrail'in İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri ve Savaş Suçları Karşısında Uluslararası Örgütlerin Eylemsizliğinin Nedenleri", Abdurrahim Sıradağ Hocamız ise "Güney Afrika Niçin Filistin Davasını Savunuyor? Sebepler ve Dinamikler" başlıklı sunumlarıyla katkı sağladılar.