Dr. Öğr. Üyesi Kazım Dağhan Gökçe Rusya-Ukrayna Gerilimi Hakkında Konuştu

Kanal 24, CNN ve TVNET televizyon kanallarına konuk olan fakültemiz İşletme (İngilizce) Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kazım Dağhan Gökçe, Rusya-Ukrayna gerilimini masaya yatırdı.

Gökçe, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırısı sonucunda, Batı medyasının yaydığı Zelenski algısı, Putin’in Uluslararası hukukta yaptığı hatalar, ABD’nin savaş üzerindeki etkisi, Almanya’nın değişen denge politikası, Çin’in Rusya’ya yakın görünürken, savaşla beraber yansız olma çabası, Türkiye’nin diplomasi trafiği hakkında önemli noktalara temas etti.

Amerika ve Rusya’nın hiçbir zaman savaşa girmediği, ortada böyle bir olay varsa, paylaşımın söz konusu olduğunu belirten Gökçe, arka planda gerçekleşen bir tiyatro sahnesi olduğunun altını çizdi. Ukrayna’nın, bir tür 15 Temmuz sahnesi yaşadığını ve Putin’in de Batı’nın tuzağına düşmüş durumda olduğunu ifade etti.

Ekonomi tarafından bakıldığında ise kapatılan Rusya ve Ukrayna limanlarının enflasyon olarak Türkiye’ye yansıyacağını ve bu durumun ülkemiz için riskler taşıdığını belirtti.